Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DVA LITERARNA I JEDNO LIKOVNO TAKMIČENJE U SKLOPU PROJEKTA „INICIJATIVA ZA ZELENU EKONOMIJU’’ Nagrađeni najbolji radovi učenika
S ci­ljem mo­ti­vi­sa­nja mla­dih lju­di da ak­tiv­no uče­stvu­ju u ak­ci­ja­ma ko­je do­pri­no­se oču­va­nju ži­vot­ne sre­di­ne, u okvi­ru pro­jek­ta „Ini­ci­ja­ti­va za ze­le­nu eko­no­mi­ju“, or­ga­ni­zo­va­na su dva li­te­rar­na i jed­no li­kov­no tak­mi­če­nje za uče­ni­ke sred­njih i osnov­nih ško­la iz 13 op­šti­na sje­ver­nog i cen­tral­nog re­gi­o­na.
Ka­ko se na­vo­di u sa­op­šte­nju Fors Mon­te­ne­gra, sred­njo­škol­ci iz I i II raz­re­da ima­li su pri­li­ku da po­ka­žu svo­je li­te­rar­ne spo­sob­no­sti na te­me „Ze­le­na eko­no­mi­ja“ i „Uče­šće mla­dih u do­no­še­nju od­lu­ka“, a naj­bo­lji su do­bi­li i vri­jed­ne na­gra­de.
-U kon­ku­ren­ci­ji li­te­rar­nih ra­do­va na te­mu „Ze­le­na eko­no­mi­ja“ pr­vu na­gra­du, ta­blet ra­ču­nar, osvo­ji­la je Mi­li­ca Ne­do­vić, uče­ni­ca SMŠ „Vuk­san Đu­kić“ iz Moj­kov­ca, dru­go mje­sto pri­pa­lo je Adi­su Ome­ra­gi­ću, uče­ni­ku SMŠ „Be­ćo Ba­šić“ iz Pla­va ko­ji je do­bio fo­to­a­pa­rat, dok je tre­će mje­sto pri­pa­lo Ma­ri­ji Po­po­vić, uče­ni­ci Gim­na­zi­je „Pe­tar I Pe­tro­vić Nje­goš“ iz Da­ni­lov­gra­da ko­ja je do­bi­la elek­tron­ski či­tač knji­ga. U kon­ku­ren­ci­ji li­te­rar­nih ra­do­va na te­mu „Uče­šće mla­dih u do­no­še­nju od­u­ka“ pr­vu na­gra­du, ta­blet ra­ču­nar, osvo­ji­la je Na­đa Vu­jo­vić, uče­ni­ca Gim­na­zi­je „Pe­tar I Pe­tro­vić Nje­goš“ iz Da­ni­lov­gra­da, dru­go mje­sto pri­pa­lo je Mi­li­ću Du­jo­vi­ću, uče­ni­ku Gim­na­zi­je „Ta­na­si­je Pe­ja­to­vić“ iz Plje­va­lja, ko­ji je do­bio fo­to­a­pa­rat, a tre­ća je Ka­ta­ri­na Ka­ra­džić, uče­ni­ca SMŠ „17. sep­tem­bar“ sa Ža­blja­ka ko­ja je do­bi­la elek­tron­ski či­tač knji­ga. Na tak­mi­če­nju li­kov­nih ra­do­va uče­ni­ka VII raz­re­da iz 13 osnov­nih ško­la cen­tral­nog i sje­ver­nog re­gi­o­na na te­mu „Ze­le­ne ide­je“ pr­vu na­gra­du osvo­jio je Ra­do­van Du­blje­vić, uče­nik JU „Obra­zov­ni cen­tar“ iz Plu­ži­na, dru­go mje­sto pri­pa­lo je Alek­san­dru Spa­le­vi­ću, uče­ni­ku OŠ „Vu­ka­šin Ra­du­no­vić“ iz Be­ra­na, a tre­će Ka­ta­ri­ni Go­lo­vić, uče­ni­ci OŠ „Mi­le­va La­jo­vić La­la­to­vić“ iz Nik­ši­ća. Naj­bo­lji ra­do­vi su na­gra­đe­ni en­ci­klo­pe­di­ja­ma, na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Li­te­rar­nim i li­kov­nim tak­mi­če­nji­ma su pret­ho­di­la edu­ka­tiv­na pre­do­va­nja u cilj­nim ško­la­ma, či­ji je cilj po­di­za­nje ni­voa svi­je­sti mla­dih lju­di o zna­ča­ju oču­va­nja zdra­ve ži­vot­ne sre­di­ne i pred­u­zi­ma­nja mje­ra za nje­nu za­šti­tu. Pro­je­kat „Ini­ci­ja­ti­va za ze­le­nu eko­no­mi­ju“, ko­ji re­a­li­zu­je FORS Mon­te­ne­gro, a fi­nan­si­ra Evrop­ska uni­ja re­a­li­zu­je se u tri­na­est op­šti­na u Cr­noj Go­ri – An­dri­je­vi­ci, Be­ra­na­ma, Bi­je­lom Po­lju, Da­ni­lov­gra­du, Ža­blja­ku, Ko­la­ši­nu, Moj­kov­cu, Nik­ši­ću, Pla­vu, Plu­ži­na­ma, Plje­vlji­ma, Ro­ža­ja­ma i Šav­ni­ku. Re­a­li­za­ci­ja pro­jek­ta je po­če­la 1. apri­la 2013. go­di­ne, a za­vr­ša­va se 30. apri­la ove go­di­ne.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"