Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZ PLAVSKE SLUŽBE ZAŠTITE APELUJU NA SUGRAĐANE DA VODE RAČUNA
Ljeto stiže, požari prijete
Ljeto stiže, požari prijete
PLAV - Slu­žba za­šti­te i spa­sa­va­nja Plav, ka­ko je u iz­vje­šta­ju o ra­du za 2014. go­di­nu na­veo njen šef Abi­din Mu­sić, uspje­šno je re­a­li­zo­va­la niz ak­tiv­no­sti. Re­če­no je da Slu­žba za­šti­te funk­ci­o­ni­še kroz pro­fe­si­o­nal­no-ope­ra­tiv­ni sek­tor –va­tro­ga­sno spa­si­lač­ka je­di­ni­ca i na do­bro­volj­noj osno­vi –vo­lon­ter­ski: Gor­ska slu­žba spa­sa i slu­žba spa­sa na vo­de­nim po­vr­ši­na­ma.
-U iz­vje­štaj­nom pe­ri­o­du Gor­ska slu­žba spa­sa ak­ti­vi­ra­na je u dva na­vra­ta, oba pu­ta 24. av­gu­sta, ka­da su dva pla­ni­na­ra iz Sr­bi­je pro­ma­ši­la obi­lje­že­nu pla­ni­nar­sku sta­zu i za­pa­li u li­ti­ce Pro­kle­ti­ja na lo­ka­ci­ji Ma­ja je­zer­ce, i na spa­sa­va­nju pla­ni­na­ra iz Če­ške, ko­ji su na ma­si­vu Bje­li­ča za­do­bi­li po­vre­de. U oba slu­ča­ja slu­žba je uspje­šno oba­vi­la po­sao pra­vo­vre­me­nim ak­ci­ja­ma, ko­je su tra­ja­le se­dam, od­no­sno šest sa­ti, s tim što je u dru­gom slu­ča­ju dje­lo­va­la u po­ja­ča­nom sa­sta­vu i u sa­rad­nji sa slu­žbom hit­ne po­mo­ći, eki­pom Is­po­sta­ve po­li­ci­je i ci­vil­nim li­ci­ma. U to­ku 2014. go­di­ne, u Po­li­cij­skoj aka­de­mi­ji Da­ni­lov­grad, u or­ga­ni­za­ci­ji MUP-a -Di­rek­to­ra­ta za van­red­ne si­tu­a­ci­je i ci­vil­nu bez­bjed­nost, or­ga­ni­zo­va­no je struč­no ospo­so­blja­va­nje spa­si­la­ca za pru­ža­nje po­mo­ći u van­bol­nič­kim uslo­vi­ma. Ob­u­če­no je pet spa­si­la­ca ko­ji­ma su uru­če­ni ser­ti­fi­ka­ti –is­ta­kao je Mu­sić. On je is­ta­kao da je u dru­goj po­lo­vi­ni mar­ta pro­šle go­di­ne na vi­še mje­sta u op­šti­ni do­šlo do ve­li­kog bro­ja na­mjer­no iza­zva­nih po­ža­ra, kao i do pa­lje­nja de­po­ni­je na Je­ri­ni, sve u jed­nom da­nu zbog če­ga su bi­li ugro­že­ni lju­di i imo­vi­na.
Mu­sić na­vo­di da su se, po­što ni­su bi­li u mo­guć­no­sti da se sa­mi no­se s tim pro­ble­mom, obra­ti­li Is­po­sta­vi po­li­ci­je Plav, ra­di pru­ža­nja po­mo­ći u ci­lju pre­ven­tiv­nog dje­lo­va­nja, spre­ča­va­nja i ot­kri­va­nja po­či­ni­la­ca.
-S ob­zi­rom na to da je pred na­ma pe­ri­od ka­da se či­ste ima­nja i na­stu­pa­ju ve­će vru­ći­ne, što po­go­du­je iz­bi­ja­nju po­ža­ra, ape­lu­je­mo na su­gra­đa­ne da vo­de ra­ču­na kad pa­le ot­pad. To se po­go­to­vo od­no­si na one či­ja su ima­nja uz šum­ske kom­plek­se. Pa­lje­nje ot­pa­da na otvo­re­nom pro­sto­ru mo­že ugro­zi­ti imo­vi­nu i li­ca i re­zul­ti­ra­ti ljud­skim žr­tva­ma, kao što se de­si­lo pri­je dvi­je go­di­ne ka­da je u se­lu Me­teh smrt­no stra­da­lo jed­no li­ce. Ape­lu­je­mo i na vla­sni­ke šum­skih i dru­gih po­vr­ši­na da u slu­ča­ju po­ža­ra or­ga­ni­zu­ju i ak­ti­vi­ra­ju sop­stve­ne sna­ge i da ade­kvat­no šti­te na imo­vi­ni u va­la­sni­štvu. Za­mo­li­li smo i gra­đa­ne, lo­vo­ču­var­ske slu­žbe, sport­ska i pla­ni­nar­ska dru­štva, pri­pad­ni­ke gra­nič­ne po­li­ci­je i Is­po­sta­ve po­li­ci­je da na broj te­le­fo­na 123 bla­go­vre­me­no pri­ja­ve pr­ve po­jav­ne ob­li­ke po­ža­ra, a da nad­le­žne slu­žbe pre­du­zmu rad­nje iz svo­jih nad­le­žno­sti – ka­zao je Mu­sić.N.V.


Če­ta ma­la, ali oda­bra­na

Pre­ma ri­je­či­ma Mu­si­ća, u Slu­žbi za­šti­te ra­di 23 slu­žbe­ni­ka, od če­ga 20 va­tro­ga­sa­ca-spa­si­la­ca, me­đu ko­ji­ma osam vo­za­ča od ko­jih je je­dan i pro­fe­si­o­nal­ni auto­me­ha­ni­čar. Slu­žba ima i jed­nog po­moć­nog rad­ni­ka na po­slo­vi­ma lo­ža­ča par­nog gri­ja­nja i dru­gim po­moć­nim po­slo­vi­ma.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"