Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NVO „RDA –UBA“ I „ZELENI KORAK“ PISALI PREDSJEDNIKU OPŠTINE ULCINJ Traže plan za izlazak iz krize
UL­CINj- Čel­ni­ci ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja “RDA-UBA” i “Ze­le­ni ko­rak” El­vir Ze­če­vić i Dže­lal Ho­džić upu­ti­li su pi­smo pred­sjed­ni­ku op­šti­ne Ul­cinj Fat­mi­ru Đe­ki ko­me pred­la­žu iz­ra­du ak­ci­o­nog pla­na za pre­va­zi­la­žnje pro­ble­ma u ko­ji­ma s na­la­zi Ul­cinj. U obra­ća­nju pr­vom čo­vje­ku op­šti­ne Ho­džić i Ze­če­vić na­vo­de ka­ko je ne­dav­no Đe­ki­no obra­ća­nje me­di­ji­ma na naj­bo­lji na­čin pri­ka­za­lo sta­nje u op­šti­ni.
-Ne­u­spje­le pri­va­ti­za­ci­je, a uspje­šne li­kvi­da­ci­je pred­u­ze­ća, ve­li­ki eko­nom­ski, so­ci­jal­ni, eko­lo­ški pro­ble­mi, ve­li­ka ne­za­po­sle­nost, a još ve­ća ten­den­ci­ja emi­gra­ci­je mla­đe po­pu­la­ci­je, ne­do­sta­tak odr­ži­ve vi­zi­je raz­vo­ja op­šti­ne Ul­cinj za sred­njo­roč­ni i du­go­roč­ni pe­ri­od, bu­džet­ski de­fi­cit op­šti­ne i jav­nih pred­u­ze­ća, ka­šnje­nje pla­ta po ne­ko­li­ko mje­se­ci, nad­gor­nja­va­nje na re­la­ci­ji vlast - opo­zi­ci­ja, sko­ro da či­ni si­tu­a­ci­ju bez­na­de­žnom i iza­zi­va ve­li­ko ne­za­do­volj­stvo gra­đa­na Ul­ci­nja, na­vo­di se u pi­smu. Da bi se po­če­lo s rje­ša­va­njem na­ve­de­nih i dru­gih pro­ble­ma, NVO ak­ti­vi­sti pred­la­žu iz­ra­du ak­ci­o­nog pla­na za pod­sti­ca­nje raz­vo­ja, otva­ra­njem no­vih rad­nih mje­sta u re­al­nom sek­to­ru-pro­iz­vod­ne dje­lat­no­sti, fi­nan­sij­sku kon­so­li­da­ci­ju op­šti­ne i jav­nih pred­u­ze­ća, na­čin pri­vla­če­nja in­ve­sti­to­ra uklju­ču­ju­ći i do­ma­će pred­u­zet­ni­ke i di­ja­spo­ru.
-Ove i dru­ge ak­tiv­no­sti mo­ra­ju bi­ti du­go­roč­no odr­ži­ve s pred­vi­đe­nim iz­vo­ri­ma sred­sta­va, di­na­mi­kom re­a­li­za­ci­je, oče­ki­va­nim be­ne­fi­ti­ma, od­go­vor­no­šću za even­tu­al­ne gre­ške i ne­u­spje­he. Sa­rad­nja, part­ner­stvo i po­dr­ška oba­ve­zni su sa Vla­dom Cr­ne Go­re kroz pro­gram re­gi­o­nal­nog raz­vo­ja sje­ve­ra dr­ža­ve i op­šti­ne Ul­cinj, kao naj­ma­nje raz­vi­je­ne pri­mor­ske op­šti­ne, iako je naj­bo­ga­ti­ja po pri­rod­nih re­sur­si­ma za raz­voj tu­ri­zma i po­ljo­pri­vre­de - na­vo­di se u pi­smu.
Đe­ki se pred­la­že da upu­ti jav­ni po­ziv svim struk­tu­ra­ma Ul­ci­nja i di­ja­spo­ri, ra­di for­mu­li­sa­nja odr­ži­ve vi­zi­je raz­vo­ja op­šti­ne Ul­cinj.
-For­mi­raj­te struč­ni i re­fe­rent­ni tim i na po­sao! Bu­di­te istin­ski do­ma­ćin i pred­sjed­nik svih gra­đa­na Ul­ci­nja, za­mr­zni­te svo­ju po­li­tič­ku funk­ci­ju, eli­mi­ni­ši­te po­li­tič­ki an­ta­go­ni­zam u na­šoj op­šti­ni, bu­di­te me­di­ja­tor-po­mi­ri­telj me­đu ne­is­to­mi­šlje­ni­ci­ma, ko­ri­sti­te svo­je ve­ze i po­znan­stvo sa lič­no­sti­ma i in­sti­tu­ci­ja­ma na­še dr­ža­ve i re­gi­o­na i uspjeh ne­će iz­o­sta­ti. Ta­ko će­te raz­vi­ja­ti Ul­cinj kao op­šti­nu gra­đa­na, zna­nja, ra­da i pro­spe­ri­te­ta a ne stra­na­ka, po­li­ti­ke lič­nih i par­tij­skih in­te­re­sa. U pro­tiv­nom ne mo­že­mo oče­ki­va­ti ni­šta do­bro za gra­đa­ne Ul­ci­nja, na­vo­di se u pi­smu.M.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"