Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-11-26 BRISEL POSTAVIO KONKRETNE ZADATKE ZA CRNU GORU ZA POGLAVLJA 29 I 32 Uslov i sprečavanje pranja novca
Cr­na Go­ra tre­ba da usvo­ji za­ko­no­dav­stvo u obla­sti­ma ko­je zah­ti­je­va­ju da­lje uskla­đi­va­nje, pri­je sve­ga da uskla­di svo­je za­ko­no­dav­stvo po pi­ta­nju ca­rin­skog sta­tu­sa i tran­zi­ta, upra­vlja­nja ca­rin­skim ri­zi­ci­ma i bez­bjed­no­snim aspek­ti­ma, na­vo­di se u za­vr­šnim mje­ri­li­ma za po­gla­vlje 29 (ca­rin­ska uni­ja) u pre­go­vo­ri­ma Cr­ne Go­re i EU. Mje­ri­la za za­tva­ra­nje po­gla­vlja po­sta­vi­la je Evrop­ska ko­mi­si­ja. Ka­ko se is­ti­če, Cr­na Go­ra mo­ra da im­ple­men­ti­ra Pro­gram ovla­šće­nog pri­vred­nog su­bjek­ta (AEO), ko­ji se ti­če pra­va in­te­lek­tu­al­ne svo­ji­ne.
– Cr­na Go­ra tre­ba da do­sled­no i efi­ka­sno pri­mje­nju­je svo­je ca­rin­ske pro­pi­se u svim svo­jim ca­rin­skim is­po­sta­va­ma, na­ro­či­to u obla­sti­ma ob­ra­de de­kla­ra­ci­ja, po­ri­je­kla, po­jed­no­sta­vlje­nih pro­ce­du­ra, pra­va in­te­lek­tu­al­ne svo­ji­ne, se­lek­tiv­no­sti kon­tro­la i ana­li­ze ri­zi­ka (uklju­ču­ju­ći auto­mat­sku ana­li­zu ri­zi­ka pri­je do­la­ska/ot­pre­ma­nja ro­be u svim vi­do­vi­ma pre­vo­za) – na­vo­di se u tek­stu za­vr­šnih mje­ri­la, ko­je je obje­lo­da­ni­lo Mi­ni­star­stvo evrop­skih po­slo­va, či­ji je šef Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić.
Po­treb­no je, ka­ko se tvr­di, da Cr­na Go­ra ostva­ri do­vo­ljan na­pre­dak u raz­vo­ju svih neo­p­hod­nih me­đu­sob­no po­ve­za­nih in­for­ma­tič­kih si­ste­ma, po­seb­no si­ste­ma za upra­vlja­nje in­te­gri­sa­nom ta­ri­fom, si­ste­ma kon­tro­le iz­vo­za i si­ste­ma kon­tro­le uvo­za.
Za po­gla­vlje 32, ko­je se ti­če fi­nan­sij­ske kon­tro­le u EU, is­ti­če se da je neo­p­hod­no da Cr­na Go­ra spro­vo­di za­ko­no­dav­stvo u obla­sti unu­tra­šnjih fi­nan­sij­skih kon­tro­la u jav­nom sek­to­ru i osnov­ne po­li­ti­ke.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"