Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DJELIMIČNO RIJEŠEN PROBLEM ZAKUPACA TEZGI NA GRADSKOJ TRŽNICI Promaju zaustavili PVC platnima
BI­JE­LO PO­LjE – Usled ve­li­kog bro­ja pri­tu­žbi i ape­la za­ku­pa­ca te­zgi na grad­skoj tr­žni­ci da im se po­bolj­ša­ju uslo­vi ra­da, DOO „Ko­mu­nal­no Lim”, ko­jem je lo­kal­na upra­va da­la na ga­zdo­va­nje tr­žni cen­tar, ovih da­na ura­di­lo je po­sao ko­jim su za­šti­ti­li i pro­dav­ce i kup­ce.
Ka­ko is­ti­če di­rek­tor Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća Ra­den­ko Vu­jo­še­vić, ra­do­ve na za­šti­ti od pro­ma­je, na­kon ob­ja­vlje­nog ten­de­ra, ura­di­la je fir­ma Uni­ver­zal iz Sr­bi­je.
– Sa spolj­njeg di­je­la re­kon­stru­i­sa­nog tr­žnog cen­tra po­sta­vlje­ne su od­go­va­ra­ju­će kri­stal­ne fo­li­je sa PVC plat­ni­ma. Pro­blem sa pro­ma­jom bio je evi­den­tan i mo­ra­lo se ne­što ura­di­ti da se eli­mi­ni­še. Pro­ma­ja je u zna­čaj­noj mje­ri od­bi­ja­la kup­ce da po­sje­te tr­žni cen­tar, što se opet od­ra­ža­va­lo na pro­met za­ku­pa­ca, ali i za­in­te­re­so­va­nost dru­gih da za­ku­pe pro­daj­ni pro­stor na grad­skoj tr­žni­ci – ka­že Vu­jo­še­vić, do­da­ju­ći da je u pi­ta­nju gor­nji sprat tr­žni­ce, gdje se ina­če pro­da­je mje­šo­vi­ta ro­ba, a da vri­jed­nost iz­ve­de­nih ra­do­va je bi­la 12.000 eura, uz pla­ća­nje PDV-a.
Iako za­hval­ni na iz­ve­de­nim ra­do­vi­ma, za­kup­ci is­ti­ču da su do­ne­kle po­bolj­ša­ni uslo­vi ra­da, ali ka­žu da je tre­ba­lo ura­di­ti do­dat­ni na­por da se kom­ple­tan gor­nji sprat za­šti­ti od pro­ma­je.
– Na po­je­di­nim dje­lo­vi­ma, ko­ji isti­na tre­nut­no ni­je­su u upo­tre­bi, ima mje­sta gdje ne­ma za­šti­te, a ve­li­ki pro­blem su i ve­li­ke šu­plji­ne is­pod krov­nog po­kri­va­ča, oda­kle i do­la­zi ve­li­ka hlad­no­ća – is­ti­ču za­kup­ci.
U no­vi obje­kat Grad­ske tr­žni­ce ulo­že­no je pre­ko dva mi­li­o­na eura. Obje­kat je po­vr­ši­ne 3.500 kva­drat­nih me­ta­ra. Ima mo­der­nu mli­ječ­nu i ze­le­nu pi­ja­cu sa te­zga­ma, po­slov­nim pro­sto­ri­ma, kan­ce­la­ri­ja­ma, pe­ka­rom, pe­če­nja­rom i bi­fe­om. Za gar­de­ro­bu i teh­nič­ku ro­bu pred­vi­đen je gor­nji etaž, ko­ji je kao i ze­le­na pi­ja­ca po­lu­o­tvo­ren. Ta­ko­đe, i pro­stor oko pi­ja­ce ade­kvat­no je ri­je­šen i pri­la­go­đen kup­ci­ma i pro­dav­ci­ma. Na po­sto­je­ćem be­ton­skom ka­na­lu ri­je­ke Lje­šni­ce iz­gra­đen je par­king pro­stor za po­tre­be ko­ri­sni­ka pi­ja­ce. Re­kon­stru­i­sa­ni obje­kat pi­ja­ce 3. ja­nu­a­ra 2016. go­di­ne, na Dan op­šti­ne, sve­ča­no su otvo­ri­li pred­sjed­nik Cr­ne Go­re Fi­lip Vu­ja­no­vić i ta­da­šnji gra­do­na­čel­nik Alek­san­dar Žu­rić.
Na pro­blem sa pro­ma­jom za­kup­ci te­zgi uka­za­li su od­mah na­kon otva­ra­nja objek­ta, a evo če­ka­li su dvi­je go­di­ne da pro­blem bu­de ma­kar dje­li­mič­no ri­je­šen.
M.N.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"